مهارتهای زندگی مدرس مهارتهای زندگی، همسرداری، فرزندپروری
اجازه بدین توضیحات خودم رو در مورد مدیریت ترس کودکان و نوجوانان، با چند مثال عینی که در جاری
زندگی غالب والدین هست شروع کنم:
مثال اول: در حال انجام کارهای منزل هستید که فرزند نوجوان شما (پسر/ دختر) پیش شما می آید و از ناراحتی خود برایتان حرف میزند، فکر نمی کنم که بتونم امروز ناهار بخورم، میل ندارم! امروز امتحان ریاضی دارم، همه مطالب رو خوندم اما اصلا حالم خوب نیست و فکر هم نمی کنم که بتونم از پس امتحان بربیام!
در چنین مواقعی ما همیشه به فرزندانمان می گوییم که آرام باش، خون سردی ات را حفظ کن، چیزی نیست، تو میتوانی و … اما متاسفانه هیج یک از گفته های ما در او اثر بخش نیست. زیرا برای جملاتی که به او میگوییم، راهکاری ارائه نمیدهیم. در واقع او نیز می خواهد که آرام باشد، اما روش آن را بلد نیست.
مثال دوم: کاملا ناخواسته مشاجره ای با همسرمان در مورد نحوه برخورد مناسب با شرایط اقتصادی داشتیم، بعد از آن که کلی سر موضوعات مختلف دعوا، دادوبیداد کردیم به ناگاه متوجه میشویم که فرزندمان شاهد تمام مشاجره و دعوای ما با همسرمان بوده، در چنین مواقعی معمولا ما سعی میکنیم که با عذرخواهی از فرزندمان اوضاع را آرام نشان دهیم، اما می بینیم که فرزندمان به شدت ترسیده، بعد از مدتی می بینیم که فرزندمون درحال بازی کردن شروع با ناخن جویدن میکنه و یا دچار ترس هایی میشه که تا قبل از این اصلا نبوده
ترس از تاریکی و یا ترس از تنهایی، ترس از افراد جدید
بچت بهت میچسبه و از کار و زندگی میندازدت
روز به روز داره ترسو تر میشه و نمیدونی باید چیکار کنی!
بچت دیگه تو روز وارد اتاقش یا جای تنها حتی دستشویی نمیشه؟
شبا با کابوس بیدار میشه یا صدای دندون قروچش اذیتت میکنه؟
شبا با کابوس بیدار میشه یا صدای دندون قروچش اذیتت میکنه؟
توهمهایی که از هیولا و دزد و حیوانهای عجیب غریب میزنه رو نمیدونی باید جدی بگیری یا نه!
شب ادراری یا یه تیک خاص گرفته؟
اجازه بدین برای اینکه بهتر بتونیم با ترس و اضطراب فرزندانمون برخورد کنیم یک تعریفی از این دو کلمه داشته باشیم:
علایم ترس و اضطراب رو میشناسی؟
متاسفانه باید بگم که بچه ها و حتی ما پدر و مادرها خیلی نشانه های ترس و اضطراب بچه ها رو نمیشناسیم و نهایتا فقط تعدادی جلوه گریهای ترس و اضطراب را میدانیم.
مثلا: دندون قروچه، ناخن جویدن و یا کندن دایمی ناخن با دست، کندن پوست دور ناخن و لب، شب اداری و شاید چند مورد دیگه.
بزارید ببینیم که دیگه چه علایمی برای تشخیص ترس و اضطراب وجود داره؟
از اونجایی که تعداد محدودی از نشانه ها رو میشناسیم، پس خواهش میکنم به این نشانه ها که میگم توجه کنید تا بهتر بدونید که در مورد ترس و اضطراب چیکار کنید.
بخش اول) تعریف، هدف و تشخیص: در این درسنامه یادمیگیریم اضطراب دقیقاً چیه و چه خصوصیتهایی داره و والد می تونه چه کمکی کنه و باید به چه چیزهایی دقت کنه تا متوجه بشه فرزندش اضطراب داره.
بخش دوم) اگر به ترسها و اضطراب فرزندمون رسیدگی نکنیم، چی میشه؟ توی این بخش یاد میگیریم اگر به اضطراب رسیدگی نکنیم چطور بیشتر و مخربتر میشه و چه آسیبهایی ایجاد میکنه.
بخش سوم) چرا فرزند ما مضطرب است؟ در این بخش به اثر عامل ژن و افکار منفی پرداخته میشه.
بخش چهارم) چرا فرزند ما مضطرب است؟ (۲) در این بخش اثر تخریبی مکانیسم اجتناب بررسی میشه.
بخش پنجم) چرا فرزند ما مضطرب است ؟ (۳) در این قسمت رفتارهای اضطرابزای والدین و الگودهیهای محیطی بررسی میشود و راهکارهای مدیریت آنها ارائه میگردد تا اضطراب بیشتر نشود!
بخش ششم) ترسهای طبیعی: در این قسمت ابتدا ترسها به دو دسته طبیعی و غیرطبیعی دستهبندی میشود و ترسهای طبیعی فرزندان از تولد تا ۱۲ سالگی دقیق توضیح داده میشود و این که چه زمانی یک ترس طبیعی تبدیل به غیرطبیعی میشود.
بخش هفتم) برخورد مناسب و نامناسب با ترسهای طبیعی: در این درسنامه رفتارهای متداول اشتباه والدین در برابر ترسها بررسی میشود و راه درست برخورد با ترس طبیعی نیز ارائه میگردد.
بخش هفتم) برخورد مناسب و نامناسب با ترسهای طبیعی: در این درسنامه رفتارهای متداول اشتباه والدین در برابر ترسها بررسی میشود و راه درست برخورد با ترس طبیعی نیز ارائه میگردد.
بخش نهم) تامین انرژی و انگیزه برای خود و فرزند: در این درسنامه اصول ایجاد انگیزه انرژی و انگیزه برای همراهی فرزند با تمرینهای مدیریت اضطراب تدریس میشود که فرزند با والدین همکاری کند.
بخش دهم) گفتگو درباره اضطراب: در این قسمت به والدین آموزش داده میشود چگونه درباره ترسها و اضطرابها با فرزندانشان صحبت و گفتوگو کنند.
بخش یازدهم) طبیعیسازی و عنوانسازی: در این درسنامه یاد میگیریم که ترسهای فرزندمان را عادی جلوه دهیم تا فاجعهسازی نکند و سپس برای اضطرابها عنوانسازی کنیم تا بتواند آنها را بهتر بشناسد.
بخش دوازدهم) هدفسازی و تعهد: در این قسمت یاد میگیریم چگونه برای فرزندمان هدفهای قابل اندازهگیری بسازیم تا رشد خود را بفهمد و تعهد خانوادگی ایجاد کنیم تا به فرایند تمرینها پابند باشد.
بخش سیزدهم) نشانههای قابل ملاحظه: در این درسنامه نتایج و تغییراتی که در رفتار فرزندان ایجاد میشود، توضیح داده شده که والدین با دیدن این نتایج یقین بدانند که مسیر را درست رفتهاند!
بخش چهاردهم) بررسی اضطراب: در این درسنامه به شناخت بیشتر اضطراب میپردازیم و سعی میکنیم به آن اندازه و شکل بدهیم.
بخش پانزدهم) اضطراب و بدن: در ادامه شناخت اضطراب در این درسنامه میآموزیم که برای اضطراب یک جای کاملاً مشخص در بدن تعیین کنیم.
بخش شانزدهم) بررسی اثرات اضطراب بر فکر و رفتار: در این درسنامه یاد میگیریم اضطراب چگونه بر اثر افکار خاص ما تولید میشود و میآموزیم که چگونه افکار خود را مدیریت کنیم تا اضطراب ایجاد نشود و در ادامه نتیجه این مدل فکرها را بر رفتار بررسی میکنیم.
بخش هفدهم) نتایج قابلملاحظه: در این درسنامه نتایج دسته دوم تمرینها بیان میشود تا باز هم بررسی شود تمرینها درست انجام شده است یا نه؟
بخش هجدهم) مرور اول – اسکیمی: در این درسنامه از درس یک تادرس ۱۷ جمع بندی و مرور میشود و نکتههای تکمیلی ارائه میشود تا برای ادامه مسیر یادگیرنده، ملکه شود.
بخش نوزدهم) ایجاد تغییر در خود والد: در این قسمت یاد میگیرم که خودمان در مقام والد چگونه فکرها و احساسهایمان ایجاد میشود تا بتوانیم بهتر در مسیر بررسی افکار و احساس و کنترل اضراب فرزندمان را همراهی کنیم.
بخش بیستم) بررسی افکار: در این قسمت فکریسازی را یاد میگیریم و تمرین میکنیم.
بخش بیست و یکم) پرسش و پاسخ ۱: در این قسمت سوالهای مهمی که در حین اجرا برای والدین ایجاد میشود، پاسخ داده میشود
بخش بیست و دوم) پرسش و پاسخ ۲: در این قسمت سوالهای مهمی که در حین اجرا برای والدین ایجاد میشود، پاسخ داده میشود!
بخش بیست و سوم) نتایج قابل ملاحظه: در این درسنامه نتایج قسمت سوم تمرینها ارائه میشود.
بخش بیست چهارم) مرور جامع ۱: در این قسمت تمام آنچه والدین برای فرزندان باید انجام دهند، به صورت خلاصه و یکجا در قالب یک نقشه راه پیوسته توضیح داده میشود تا جمعبندی و پختگی لازم در این آموزش ایجاد شود.
قیمت محصول
مدرس دوره
مهارتهای زندگی مدرس مهارتهای زندگی، همسرداری، فرزندپروری