مهارتهای زندگی مدرس مهارتهای زندگی، همسرداری، فرزندپروری
برای آموزش نظم به کودکان از چه روش هایی باید استفاده کرد؟ آموزش نظم به کودکان را از چه سنی باید شروع کنیم؟ تربیت درست کودک یکی از چالشهای بزرگ والدین است. از طرفی کودک باید رفتارهای درست و غلط را یاد بگیرد و به اصطلاح منضبط شود و از طرفی دیگر والدین نیز نمیخواهند با سخت گیری شدید به روحیه کودکشان آسیب بزنند.
ناآگاهی والدین از روش های صحیح تربیتی باعث ایجاد مشکلات رفتاری فراوان در کودک میشود، این مسئله میتواند برای خانواده به شدت دردسرساز باشد و در آینده تبعات شدیدتری به همراه داشته باشد.
نظم و انضباط یکی از مفاهیم های بسیار گسترده و فراگیر است. چنان که تمام کسانی که به نوعی با کودکان سر و کار دارند، اعم از والدین، معلمان و مربیان مهد کودک با هر میزان تجربه و دانش، تمایل بسیاری دارند که در این باره به بحث و گفتگو بنشینند. از طرف دیگر، نظم و انضباط عرصه بسیار پیچیدهای است که نمیتوان پاسخ فوری و سادهای به آن داد.
یکی از اصولی ترین مشکلات آموزش نظم و انضباط به کودکان، ناددیده گرفتن بی همتا بودن هر کودک و یگانه بودن رابطه بین والدین و کودکان است. برای همین است که روش های آموزشی و تربیتی که در مورد یکی از فرزندان به بهترین شکل ممکن جواب می دهد اما در بچه های دیگه شاید نه! هیچ کس نمی تواند نسخه ای کامل و تمام عیار برای تمام کودکان بپیچد.
البته برخی نصایح و راهنمایی های کلی بسیار خوب و مفید خواهند بود، به شرطی که والدین بتوانند آنها را با ویژگیهای فرزندشان تطبیق دهند و از صافی خصوصیات روانی اجتماعی بگذرانند، درست ارزیابی کنند و متناسب با شرایط کودک خود و موقعیت های رفتاری وی به کار گیرند.
اگر والدین این فرایند اساسی تطبیق دهی تکنیک ها را نادیده بگیرند، احتمال آنکه خود و فرزندانشان با ناکامی و احساس بی کفایتی و عدم اعتماد نسبت به خویشتن روبهرو شوند بسیار زیاد است. چرا که آنان تکنیک ها و راه های نابجایی را به کار گرفته اند که حاصلی عملی برایشان نداشته است و این باعث می شود بیشتر و بیشتر نسبت به کارآمدی و کفایت خویشتن در اداره و کنترل فرزندشان شک و تردید کنند.
آموزش نظم و انضباط به کودکان نیازمند یک دید واقعی نسبت به توانایی ها و دیگر خصوصیات کودکان دارد، اما به طور معمول در دنیای بزرگسالان همه چیز خود محورانه دریافت و تحلیل میشود؛ یعنی والدین و بزرگسالان عادت کرده اند همه چیز را آنطور که خود میبینند و احساس میکنند، تفسیر و بر مبنای همان تقسیر قضاوت و عمل کنند.
به عبارت دیگر، بزرگسالان کودکی خود را به راحتی فراموش میکنند و دنیای پر شر و شور کودکی را به شکل بزرگسالانه ادراک می کنند.
از این رو بسیاری از بزرگسالان آرزو دارند که بتوانند با کودک خود رابطه بسیار بهتری برقرار کند اما در بسیاری از مواقع ناکام می مانند و یا آنطور که آرزو دارند نمی شود.
والدین باید بدانند که اگر تمایل دارند نظم و انضباط را به کودکان خود بیاموزند، باید بدانند که با کودک سر و کار دارند. این بدان معنا و مفهوم میباشد که ما نمیتوانیم همانطور که با بزرگسالان رفتار میکنیم، واکنش نشان می دهیم، با کودکان نیز همانگونه رفتار و واکنش نشان دهیم.
والدین باید یاد بگیرند که با کودکان کم سن و سال سروکار دارند. کودکانی که خواهان یادگیری، کشف و فهم مطالب و اتفاقات پیرامون خود هستند. کودکان بسیار مشتاق یادگیری می باشند و بزرگسالان با بهره گیری از شیوه های آموزشی میتوانند به کودکان کمک کنند تا بهتر و سریعتر بیاموزند.
با توجه به اینکه والدین خواهان داشتن کودکانی منضبط هستند و همیشه تمام تلاش خود را برای تربیت فرزندان موفق می کنند، یادگیری چگونگی آموزش نظم به کودکان به پدرها و مادرها کمک خواهد کرد تا بسیار زودتر به خواسته های خود برسند. راه دیگر اجرای روش آزمون و خطاست که وقت و انرژی بسیار زیادی را از والدین خواهد گرفت. ما دلایلی را که این دوره به درد شما خواهد خورد را لیست کرده ایم تا به شما کمک کنیم بهتر تصمیم گیری کنید:
شما در این آموزش خواهید آموخت که چگونه به شکل مستمر کودک خود را در مسیر آموزش نظم و انضباط قرار دهید و در نهایت می توانید به نکات بسیار مهم زیر دست پیدا کنید:
مدرس دوره: مهدی امیرخانی کارشناس ارشد روانشناسی عمومی
مدت زمان آموزش: حدود 120 دقیقه
تعداد فایل های ویدیویی: 19 فایل ویدیویی
غیر قابل فروش، فقط برای شرکت کنندگان دوره جامع فرزند پروری در دسترس است.
به خاطر داشته باشید که نظم و انضباط یعنی:
مراقبه و تعامل با کودک چیزی نیست که بتوان از قبل در مورد آن فکر کرد و به دقت پیش بینی نمود و برنامهای برایش تدوین کرد. گاهی اوقات واکنش بزرگسالان نسبت به کودک حتا عقلانی هم نیست. این واکنش ها معمولاً به صورت آنی و خودانگیخته و با احساسات قوی به وقوع می پیوندد.
در ارزیابی واکنش به رفتارهای نابجای کودکان در طولانی مدت چند سوال وجود دارد که معمولاً بزرگسالان و باید از خود بپرسند:
همچنان که بارها گفته ام انضباط یعنی: کوشش و کوشش و کوشش
مدرس دوره
مهارتهای زندگی مدرس مهارتهای زندگی، همسرداری، فرزندپروری