مهارت شناخت همسر
مهارت شناخت همسر

داستان از این قراره که:

ما در عصری زندگی می کنیم که هر زوجی باید مهارت شناخت همسر و ارتباط با همسر را هر چه سریعتر بیاموزد و در زندگی زناشویی خود بکار ببرد. این درحالی است که متاسفانه همسران و زوج ها، به دلیل نداشتن دانش کافی در مهارت شناهت همسر و ارتباط با همسر هر روز میزان مشکلاتشان افزایش پیدا می کند. آن هم در عصر اطلاعات که دریافت کردن آموزش بسیار راحتتر از گذشته شده و همچنین بسیاری از گروه های سنی نیز میتوانند به این آموزشها دسترسی پیدا کنند.

مهارت شناخت همسر

مسابقه طناب کشی یا ازدواج موفق؟

دریکی از کارگاه هایم که در رابطه با مهارت‌های ارتباط با همسر، ( مهارت شناخت همسر)ازدواج موفق و داشتن روابط عاشقانه بود ، از تعدادی زوج خواهش می‌کنم که به روی صحنه بیایند و چندین مرتبه مسابقه طناب کشی را انجام دهند و بعد از این که دو طرف خسته شدند به آنها می‌گویم:

پس از چند بار طناب کشی خسته شدید!!! اما در زندگی همیشه در حال انجام این کار هستید و تصمیم ندارید این مهارت‌ها را یاد بگیرید؟ اگر مهارت همسرداری را بلد نباشیم! با کمال تاسف باید بگویم که همیشه در حال انجام مسابقه طناب کشی خواهیم بود.

مهارت شناخت همسر

بهترین ویلا و درآمد بدون ارتباط خوب با همسر یعنی:

شما اگر بهترین ویلا یا ساختمان، بهترین خودرو، بهترین درآمد را داشته باشید اما نتوانید با همسرتان ارتباط خوب و با کیفیتی را برقرار کنید هرگز از زندگی لذت نخواهید برد در واقع اگر شما مهارت شناخت همسر را که قسمت مهمی از مهارت همسرداری می باشد را بدست نیاورید نمی توانید از زندگی زناشویی خود لذت برده و رضایت داشته باشید.

مهارت شناخت همسر

ویلیام گلسر، روانشناس افسانه‌ای در کتاب تئوری انتخاب خود می‌گوید:

تمام افراد ناخشنود، مشکل واحدی دارند، نمی‌توانند با کسانی که دوست دارند با آنها به تفاهم برسند، به خوبی کنار بیایند.

پس اگر نتوانیم با همسرمان به درستی کنار بیاییم و مهارت شناخت همسر را نیاموزیم و نتوانیم ازدواج موفقی داشته باشیم مطمئناً ناخشنود خواهیم بود و از زندگی در کنار همسرمان لذت نخواهیم برد.بنابراین در اینجا نقش مهارت‌های ارتباط با همسر (مهارت شناخت همسر)، ازدواج موفق و روش‌های داشتن روابط عاشقانه مشخص می‌شود.

چرا در مهارت های همسرداری و ارتباط با همسر (مهارت شناخت همسر)اینقدر دچار ضعف هستیم؟

واقعیت این است که در دوران تحصیل ما تعداد زیادی کتاب را برای امتحان دادن و گرفتن مدرک مطالعه کردیم. اما تقریبا در هیچ کدام از آنها در مورد مهارت های زندگی و مهارتهای همسرداری و ارتباط با همسر بخصوص مهارت شناخت همسر هیچ توضیحی نداده اند و در مورد روابط عاطفی و عاشقانه، حل مسایل بوجود آمده، اختلافات احتمالی و غیره هیچ موضوعی را به ما نگفته‌اند!

مهارت شناخت همسر

نقش رسانه ها در مهارت شناخت همسر:

در رسانه‌ها و فیلم‌ها و تلویزیون هم که فقط بدبختی و روش‌های غلط همسرداری و ازدواج های ناموفق را نشان می‌دهند، از جمله دعوا، ناراحتی از زندگی زناشویی، نارضایتی از ارتباط با همسر و…، الگوهای درست ازدواج هم در زندگی به سادگی پیدا نمی‌شود! در بسیار از برنامه های تلویزیونی صرفا شاهد اختلافات بین زوجین را شاهد هستیم و کاملا نقص مهارت شناخت همسر و همسرداری را می توان در این سریال ها و برنامه ها مشاهده کرد.

مهارت شناخت همسر

اگر نتوانیم مهارت های همسرداری را بیاموزیم چه مشکلی پیش خواهد آمد؟

خب این توقع عجیبی است که بخواهیم بدون دیدن هیچ آموزشی، بدون مطالعه و یادگیری و ندیدن الگوهای موفق، در موضوعی بسیار پیچیده مثلمهارت شناخت همسر، ارتباط با همسر و همسرداری موفق عمل کنیم! و حقیقت این است که اگر یاد نگیریم که چطور با همسرمان کنار بیاییم و اختلاف‌ها و تعارض‌هایمان را حل کنیم، یا دچار طلاق می‌شویم، یا طلاق عاطفی می‌گیریم و یا رابطه ما با کیفیت نخواهد بود و بنابراین خشنود و خوشحال نخواهیم بود.

اولین گام مهارت شناخت همسر

اولین گام برای اینکه مهارت های همسرداری را بیاموزیم این است که باید همسرمان را بشناسیم. برای بدست آوردن مهارت شناخت همسر، طرح کردن سوال می تواند به ما در بدست آوردن اطلاعات درست از روحیات، علایق و نیازهای همسرمان کمک کند. من به این نتیجه رسیده ام که بسیاری از زوجها با مشکل عدم شناخت کافی در روابط زناشویی و زندگی مشترک خود روبرو هستند. برای همین نمی توانند به مهارت های همسرداری دست پیدا کنند.متاسفم برای افرادی که وقتی یک وسیله برای منزل تهیه می کنند کتابچه راهنمای آن را مورد مطالعه قرار می دهند تا از آن وسیله بهتر استفاده کنند اما برای بدست آوردن اطلاعاتی در زمینه همسرداری هیچ کاری انجام نمیدهند. برای اینکه مهارت همسرداری موفق را بیاموزیم اولین گام بدست آوردن مهارت شناخت همسر می باشد که باطرح کردن سوالات درست امکان پذیر خواهد بود.

مهارت شناخت همسر

چه اطلاعاتی در همسرداری لازمه؟

متاسفانه زن و شوهر درباره آنچه همسرشان دوست دارد یا ندارد، درباره نگرانیها ، هراسها و استرسهای یکدیگر بی اطلاعند. آنها از سوابق و حوادث مهم زندگی یکدیگر در سالهای گذشته بی خبرند، در صورتی که بایستی مرتب اطلاعات خود را در مورد علایق و نیازها، نگرانیها و استرسها و … به روز کنند .

همسران موفق از اهداف همدیگر و نیز نگرانیها امیدها و امیال یکدیگر مطلع و آگاه هستند. شاید یک زمانی تصور کنید که همسرتان را خیلی خوب می‌شناسید، اما اینکه فقط یک‌ بار همسرتان را خوب بشناسید کافی نیست، چرا که ما انسان‌ها در طول زندگی تغییر می‌کنیم و به‌تدریج پخته‌تر می‌شویم و به شناخت مجدد یکدیگر نیاز داریم. مثلا ممکن است به خودتان بیایید و ببینید همسرتان نسبت به سالهای ابتدای ازدواج دارای علایق متفاوتی شده است. در طول زندگی مشترک لازم است که همسرتان را دوباره بشناسید و مجددا در مورد بعضی خصوصیاتش که با گذشت سال‌ها تغییر کرده‌اند، شناخت پیدا کنید.

مهارت شناخت همسر

سوالاتی برای بدست آوردن مهارت شناخت همسر:

بنابراین پیشنهاد می کنم برای شناخت مجدد، شما وهمسرتان به صورت جداگانه به سوالات زیر پاسخ دهید. در هر عبارت درست یا غلط را مشخص کنید تامیزان شناخت خود را نسبت به همسرتان بسنجید و در انتها مطالب را با هم به اشتراک بگزارید تا شناخت شما از هم بالا برود، یادتان باشد که این کار را هر از چند گاهی انجام دهید ، پیشنهاد من ماهی یکبار است.

1- دو تن از نزدیکترین دوستان همسرتان را نام ببرید.

2- همسرتان از کدام گروه نوازنده، کدام آهنگساز و از کدام آلت موسیقی بیشتر لذت می برم؟

3- یکی از سرگرمیهای همسرتان را نام ببرید.

4- همسرتان در کجا متولد شده؟

5- در حال حاضر با چه نگرانی هایی روبرو هست؟

6- به صورت مختصر توضیح بدین همسرتان امروز یا دیروز چه کرده؟

7- تولد همسرتان چه روزی است؟

8- سالگرد ازدواج شما در چه روزی است؟

9- مهمترین رویای همسرتان که تحقق نیافته است کدام است؟

10- گل مورد علاقه همسرتان کدام است؟

11- بیشترین ترس همسرتان از چیست؟

12- همسرتان چه ساعتی از روز را بیشتر دوست دارد؟

13- چه عاملی سبب می شود که همسرتان بیشترین صلاحیت را احساس کند؟

14- از چه چیزی به شور و شوق میرسد؟

15- غذای مورد علاقه همسرتان کدام است؟

16- همسرتان دوست دارد شب را چگونه بگذراند؟

17- چه رنگی را بیشتر دوست دارد؟

18- دوست دارد در زندگی چه پیشرفتی داشته باشد؟

19- از چه هدیه ای بیشتر خوشش می آید؟

20- بهترین تجربه مربوط به دوران کودکی اش چه بود؟

21- روز تعطیل مورد علاقه اش کی بود؟

22- چگونه می تواند به بهترین شکل به آرامش برسد؟

23- بزرگترین منبع حمایت همسرتان چه کسی است؟

24- ورزش مورد علاقه همسرتان کدام است؟

25- دوست دارد در اوقات بیکاری اش چه کند؟

26- فعالیت مورد علاقه تعطیلات آخر هفته همسرتان چیست؟

27- دوست دارد برای استراحت و تفریح به کجا برود؟

28- فیلم مورد علاقه همسرتان کدام است؟

29- برخی از حوادث مهم زندگی همسرتان کدامند؟درباره آنها چه احساسی دارد؟

30- در دوران کودکی همسرتان بهترین دوستش چه کسی بود؟

31- مجله مورد علاقه اش چه نام دارد؟

32- یکی از رقبا یا دشمنان همسرتان را نام ببرید.

33- شغل ایده آل همسرتان کدام است؟

34- از چه چیزی بیشتر می ترسد؟

35- کدام یک از بستگانش را کمتر از بقیه دوست دارد؟

36- تعطیل رسمی مورد علاقه اش چه روزی است؟

37- چه کتابی را بیشتر دوست دارد بخواند؟

38- برنامه تلویزیونی مورد علاقه اش کدام است؟

39- کدام سمت تختخواب را برای خوابیدن دوست دارد؟

40- از چه چیزی بیشتر اندوهگین می شود؟

41- به یکی از نگرانی هایش اشاره کنید.

42- با چه مشکلات پزشکی روبرو است؟

43- چه زمانی بیشتر از همیشه خجالت کشیده؟

44- بدترین تجربه مربوط به دوران کودکی اش چه بود؟

45- دو نفر از کسانی که آنان را تحسین می کند را نام ببرید.

46- از جمع همه کسانی که هر دو شما او را می شناسید چه کسی را کمتر دوست دارد؟

47- دسر مورد علاقه اش کدام است؟

48- شماره کارت ملی اش چیست؟

49- یکی از داستانهای مورد علاقه اش را نام ببرید.

50- رستوران مورد علاقه اش را نام ببرید؟

51- به دو آرزو و رویای او اشاره کنید.

52- آیا آرزوی پنهانی دارد؟نام ببرید.

53- از چه غذایی بدش می آید؟

54- حیوان مورد علاقه اش کدام است؟

55- ترانه مورد علاقه اش کدام است؟

56- کدام تیم ورزشی را دوست دارد؟

همانطور که می بینید من سعی کرده ام تا سوالات مهم و کاربردی را از منابع مختلف پیدا کنم تا شما بیشترین شناخت را نسبت به همسرتان پیدا کنید در ادامه شما نیز کمی فکر کنید و سوالهایی را که به شما کمک می کند همسرتان را بهتر بشناسید را یادداشت کنید. یادتان باشد هر چقدر جزئی تر باشد بهتر است.

سوالهای من:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید